HYSS OCH ÄVENTYR APRIL - JUNI 2011

(3/4) En blöt men söt Youschi.


(9/4) Gruff leker liggandes på rygg...

...oavsett var han är.


(9-10/4) Denna helg var vi på en kurs kallad "Living & Learning With Animals - a short course in applied behavior analysis" framförd av Ph.D. Susan Friedman. http://behaviorworks.org/


(15/4) Dags igen att ympa in nya fjädrar på Victorias vingar. Långsamt får hon fler och fler fjädrar vilket syns på hennes stjärt, de är hennes egna.


(20-25/4) Påsk, heta vårvindar och dags att öppna sommarstugan.

Kan det bli bättre? Så när som på avsaknaden av löv på träden, kändes denna helg som om den var mitt i sommaren med temperaturer upp mot trettio grader.

Victoria försöker bestiga ett träd, efter nästan en meter var vi tvungna att stoppa henne...

Inte bara papegojor fanns i närheten, denna havsörn försökte att fånga en knipa som bara klarade sig genom att dyka ner under iskanten. Örnen flög som en kolibri och var extremt akrobatisk.

Fråga inte vad Fia gör i sängen, Youschi blev så upphetsad att han blev suddig på bilden.

Duscha utomhus...

...skööönt...

...eller leka med den hängande vedklabben på det enkla...

...eller svåra sättet...

...och vad gömmer sig i marken?

Hallå, vad gör ni?


(8/5) Den största duschfantasten är Manne. Han älskar att bli genomblöt av vatten genom att hänga uppochner och låta vattnet rinna in mellan fjädrarna.


(28/5) Fia är en plåga detta år, hon är extremt mycket i häck och fokuserar bara på att boa, gnaga och hävda revir. Även om hon är snäll mot oss, attackerar hon de övriga i flocken inklusive Gruff, och det kommer aldrig att sluta väl.


(1-6/6) Det regnar...

Sädesärlan ansåg vår vedbod vara ett bra bo, efter två veckor var de klara att ge sig iväg.


(24-26/6) Nu är jag på gräsmattan...

...och nu inne i voljären. Det här var kul!

Men var är Fia och Youschi kan man undra? Hon försökte attackera Gruff och blev biten (inte allvarligt) i benet genom gallret. Därför får de sitta i en annan bur tills vi har installerat dubbelgaller mellan burarna.

Under tiden hittar Morran på hyss inne i huset... Hallå, försvinn därifrån!


(29/6) Nästa vecka börjar vår semester.

Men det är inte allt, i september ska vi flytta från lägenheten ut till ett hus på landet. Två kilometer grusväg för att komma dit och få grannar som störs av vår sång. Bilden visar vägen och utsikten mot söder, underbart!

Eventuellt kommer vi att uppdatera sidan under sommaren, vi vill, men som ni kanske förstår kommer det att vara mycket hektiskt innan vi etablerat oss i det nya huset.

Ha en skön sommar!

Äventyren fortsätter under juli - september!